Άνεργοι - Δημόσιοι υπάλληλοι - Ιδιώτες - Ιδιωτικοί υπάλληλοι - Συμβασιούχοι - Υποαπασχολούμενοι

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Παρουσίαση βιβλίου του γεωπόνου Μιχάλη Παπαηλιάκη

Στις 29/5 , στις 20:30 , στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Οι Αγωνιστές των Κρητικών Επαναστάσεων - Ανδριάντες και Προτομές", από το συνάδελφο Μιχάλη Παπαηλιάκη.
Περίληψη
Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει τις φωτογραφίες των ανδριάντων και των προτομών των Αγωνιστών των κρητικών επαναστάσεων, από την πρώτη επανάσταση κατά των Τούρκων, εκείνη του Δασκαλογιάννη το 1770, μέχρι την απελευθέρωση και την ίδρυση της αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας.
Ενενήντα δύο είναι οι Αγωνιστές που οι σύγχρονοι Κρήτες τίμησαν με ανδριάντα ή προτομή, έργα των σημαντικότερων Ελλήνων γλυπτών και που κοσμούν τις πλατείες των πόλεων και πολλών χωριών της Κρήτης.
O αναγνώστης θα βρει επίσης φωτογραφίες αναμνηστικών πλακών και ιστορικών μνημείων που έχουν σχέση με τους Αγωνιστές και με τους αγώνες τους για να ελευθερώσουν τον τόπο τους από τον Οθωμανικό ζυγό.
Κάθε Αγωνιστής συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονται στοιχεία σχετικά με τις ημερομηνίες γεννήσεως και θανάτου, τον τόπο καταγωγής του, το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε και την πολεμική του δράση.
Στο «χρονολόγιο» των τελευταίων σελίδων του βιβλίου αναφέρονται τα σημαντικότερα γεγονότα κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη (1645-1898).
Ο συγγραφέας
Ο Μιχάλης Παπαηλιάκης γεννήθηκε το 1956 στο Μορόνι Ηρακλείου του Δήμου Φαιστού. Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Μπολώνιας στην Ιταλία. Δίδαξε για πολλά χρόνια στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Κρήτης, του οποίου είναι υπάλληλος. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Κατοικεί στο Ηράκλειο.

Πρόσκληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου